Interne baan

Leden bezoeken de Interne Baan

Tijdens de bijeenkomst voor de leden van de omgevingstafel haven en industriegebied Moerdijk is er een uniek kijkje genomen op de interne baan. De aansluiting van het haven en industrie gebied Moerdijk naar het nieuw te realiseren Logistiek Park Moerdijk (LPM). Deze baan is bedoeld voor het vrachtverkeer. Er zullen geen personen auto┬┤s over  de interne baan heen rijden. Dit maakte het bezoek nog specialer.

 

Er is hard gewerkt om de interne baan op tijd maar ook zo prachtig af te werken. (De aansluiting moet nog gerealiseerd worden voordat het in gebruik kan worden genomen.) Onder leiding van Port of Moerdijk en Boskalis werd de interne baan bezocht. Bekijk hier het filmpje wat gemaakt is tijdens het bezoek.

 

Leuke  weetjes: (bron Port of Moerdijk)

Heb jij een idee hoeveel materialen er gebruikt zijn?

?? De lengte van de interne baan is 1850 meter. Een gemiddelde wandelaar is een half uurtje bezig om deze afstand af te leggen.

?? Voor het aanleggen van de baan is ca. 90000 ton asfalt gebruikt, 98.000 kubieke meter ophoogmateriaal (zand en grond) en 19.000 ton funderingsmateriaal.

?? De totale lengte van de Brug Roode Vaart is 152 meter. Hiervoor zijn 108 heipalen van 25 meter gebruikt.

?? Viaduct A17 heeft een lengte van 69 meter. Dat is de breedte van een voetbalveld. Het bijzondere is dat er geen steunpunt in het midden is. Hiermee is het viaduct voorbereid op de toekomst, mocht Rijkswaterstaat de A17 willen verbreden naar 2x driebaans.

De interne baan is bedoeld als verbindingsweg voor vrachtverkeer en hulpdiensten en zal pas in gebruik worden genomen zodra de eerste bedrijven op het LPM operationeel zijn.

 

Waar ligt de interne baan?
In de oksel van knooppunt Klaverpolder (A16/A17) ontwikkelt Havenbedrijf Moerdijk samen met LPM Holding het Logistiek Park Moerdijk (LPM). Het logistiek park wordt duurzaam ontwikkeld en zorgvuldig in het landschap ingepast. De aanleg gaat in fasen tot 2027. De interne baan zorgt voor de verbinding tussen het logistiek park en het haven en industriegebied Moerdijk.

 

Wie komt er op het logistiek park?
Op het Logistiek Park Moerdijk kiest het havenbedrijf voor logistieke bedrijven die gericht zijn op business-to-business en waardetoevoeging. Er komen kavels voor bedrijven van minimaal 5 hectare. In totaal telt het LPM in de toekomst 200 hectare, waarvan ruim 140 hectare is bedoeld voor bedrijven. Dit wordt in fasen gerealiseerd, over een periode van acht tot negen jaar. De eerste afnemers zijn al bekend: DSV en Lidl, die respectievelijk invulling zullen geven aan ontwikkelcellen 1 en 3.

Voor de overige gronden heeft het havenbedrijf een samenwerking met VGP Park Moerdijk, dat op ontwikkelcellen 2 en 4 zal bouwen. Bedrijven die interesse hebben zich daar te vestigen, kunnen contact opnemen met +31 10 310 5310.